Удостояват Димитър Георгиев със званието Почетен гражданин на Пловдив
Удостояват Димитър Георгиев със званието Почетен гражданин на Пловдив / dariknews.bg/архив

Удостояването на Почетния консул на Украйна и собственик на Розаимпекс Димитър Георгиев със званието Почетен гражданин на Пловдив ще гласуват на днешното си заседание градските старейшини.

Предложението е от група общественици, между които Стефан Данаилов, инж. Никола Добрев, проф. Даниела Дженева и проф. Анастас Славчев, по случай неговата 65-годишнината и за 20-годишната му меценатска и обществено-значима дейност за Пловдив, в това число и за утвърждаването на Международния театрален фестивал „Сцена на кръстопът“.

Димитър Георгиев е един от учредителите на сдружение „Свети Димитър“, с чиято подкрепа бе реставриран едноименения храм в Стария град. Седем години е номирин за „Бизнесмен на Пловдив и региона“, като през 2009 година печели приза.

За своята обществена дейносте носител  и на множество други награди – „Златен Калоянов пръстен“ на БАН, орден „Петър Първи Велики“ на Руската федерация, носител е на почетните звания „Доктор ханарис кауза“ на УХТ-Пловдив и "Почетен академик на Международната академия на обществените науки на Русия".