Пожарът в Хасковско тръгнал заради печени патладжани
88859
Пожарът в Хасковско тръгнал заради печени патладжани
Пожарът в Хасковско тръгнал заради печени патладжани
  • Пожарът в Хасковско тръгнал заради печени патладжани
  • Пожарът в Хасковско тръгнал заради печени патладжани

Дядо и 21-годишният му внук са причинили големия пожар край Маджарово. Пламъците обхванаха 8000 дка и бе обявено бедствено положение.

Към момента огънят е локализиран до село Бориславци и разрастването му е ограничено, но бедственото положение остава.

Овладян е пожарът в община Маджарово, бедственото положение остава в сила

В овладяването на пламъците са се включили около 200 души - 10 противопожарни коли от област Хасково, три от София и една от Пазарджик, както и хеликоптер от авиобаза Крумово, екипи от горските стопанства, местни хора, доброволци и 40 военни от специализираното звено за гасене на пожари към хасковското поделение 52 740.

От тази сутрин работи и специализирания верижен автомобил за проправяне на просеки.

Огнищата са ограничени, но съществуват опасения, че могат отново да възникнат запалвания. Категорично обаче, няма никаква опасност за околните населени места, коментира областният управител Станислав Дечев, който е и началник на Областния кризисен щаб.

"67-годишният свиленградчанин Христо Янев и 21-годишният му внук Димитриус са съпричастни към пламване на пожара, като вчера по обяд до лозовия масив в село Бориславци запалили огън, за да пекат патладжани за зимнина. Те са направили пълни самопризнания и съдействат на разследването", уточни директорът на областната дирекция на полицията комисар Ангел Цанков.