Над 100 състезатели взеха участие в „ Мечи крос- Белица”
Над 100 състезатели взеха участие в „ Мечи крос- Белица” / Снимка: Читалище, Белица

Над 100 състезатели се включиха в първия национален любителски крос „ Мечи крос - Белица", организиран от община Белица, Фондация „Четири лапи", читалище "Георги Тодоров- 1885" и Сдружение с нестопанска цел „ Пловдив бяга".

Участниците бяха от Белица, Разлог, Чепеларе, Смолян и София, като най-малкият участник бе на 6 години, а най-възрастният на 70. Стартът на спортното събитие даде кметът Радослав Ревански.

Състезанието се проведе в две дистанции - на 7,2 км и 12,7 км с маршрут от центъра на Белица до Парка за танцуващи мечки.

В маршрута от 12.7 км с време от 58 минути и 43 секунди пръв финишира Гено Увардов от Пловдив, той спечели и голямата награда "Купата на кмета". За времето от 1 час и 5 минути втора финишира Таня Димитрова, а след нея се нареди Георги Велков за времето от 1 час и 13 минути.

На дистанцията от 7.2 км първи финишира Георги Василев от Белица с 28 минути и 46 секунди. Втори се класира Радослав Попов от Разлог за времето от 29 минути и 27 секунди. Трето място зае Ива Петрова от София за 30 минути и 20 секунди. На четвърто и пето място се класираха беличаните Венцислав Камберов и Сабри Косов.

За всички участници бяха осигурени тениски, награди и албуми за начина на живот на мечките в парка.

С провеждането на това спортно събитие, организаторите имат за цел да привлекат нови съмишленици, да амбицират хората да спортуват повече и да живеят по- здравословно. Идеята им е догодина „Мечи крос - Белица" да бъде с международно участие.

Кметът Радослав Ревански благодари на всички участници и организаторите в мечия крос, като им пожела здраве, успехи, да бъдат упорити и борбени не само в спорта, но и в ежедневието си.