11-годишен е първият победител в „Лудогорски маратон“
11-годишен е първият победител в „Лудогорски маратон“ / Радка Минчева

11-годишният Христофор Божанов от Разград е първият победител в третото издание на „Лудогорски маратон“, който се провежда днес край Разград. Момчето финишира първо в детската дистанция от 2 км.

Общо 7 са дисциплините за бегачи и колоездачи. Най-много – 49 - са бегачите на средната дистанция от 21 км., за маратонът от 42 км. от старта потеглиха 32 човека, по 10-километровото трасе тичат 34. 36 са колоездачите, потеглили по маратонската дистанция, за полумаратона стартираха 17 жени и мъже с велосипеди. 17 са и участниците в най-тежката дисциплина – дуатлон, тя включва 42 км. колоездене и веднага след това 21 км. бягане.

Първо сутринта в 8,00 ч. от футболното игрище в местността „Пчелина“ стартираха колоездачите и дуатлонистите, а първи финишираха децата. 12 малчугани, част от тях придружавани от родителите си, бягаха по двукилометровата отсечка. Победи 11-годишният Христофор Божанов от Разград, следван от 9-годишния Момчил Радев, а трети финиша пресече Даниел Петков, също на 9 години. С много аплодисменти до финала стигнаха и най-малките участници. 2-годишният Николай Новаков от Сливен бягаше заедно с мама, тате и 8-годишния си батко Денис. Преди тях финишира 4-годишният Калоян Йорданов от София, а преди него и най-младата дама, участвала в „Лудогорски маратон“ – 5-годишната Карина Николова от София.

Награждаването на победителите е насрочено за 15,00 ч. на старт-финала. Трасето включва предимно по горски пътища, но има и асфалт и макадам, на всеки 5 км. има подкрепителни пунктове. Всички участници ще имат възможност да спечелят награди и от томбола.

Още снимки от старта на маратона вижте тук.

11годишен е първият победител в Лудогорски маратон
netinfo