Окръжна прокуратура иска постоянна мярка „Задържане под стража“ за общински съветник и негов роднина
Окръжна прокуратура иска постоянна мярка „Задържане под стража“ за общински съветник и негов роднина / dariknews.archive

Окръжна прокуратура - Плевен внесе искане до Окръжен съд - гр. Плевен за налагане на постоянна мярка за неотклонение „Задържане под стража" по отношение на Методи П. и Мариян Б. от село Буковлък.

Двамата са привлечени в качеството на обвиняеми за извършените от тях престъпления: грабеж, придружен с причиняване на средна телесна повреда на пострадалия, хулиганство и изнудване. По отношение на обвиняемия Методи П. е повдигнато обвинение и за упражняване на принуда по отношение на пострадалия тъй като го насилвал да консумира прясно уловената риба, допълват от ОП-Плевен.

Обвиняемите бяха задържани на 27 юли 2016 г. с прокурорско постановление за срок до 72 часа след като подпомогнати от множество роми, техни роднини и приятели нанесли побой и обрали три лица от Плевен, които били на риболов на язовир в околностите на село Каменец, обл. Плевен. На единия от пострадалите е нанесена средна телесна повреда и му е отнета сумата от 200 лева.

Разследването по досъдебното производство продължава.