Бойко Борисов: Северозападна България и смесените региони са приоритет за правителството
Бойко Борисов: Северозападна България и смесените региони са приоритет за правителството / МС - пресцентър

Северозападна България и общините от смесените региони, както и магистрала "Хемус" са приоритет за правителството - това е подчертал днес министър председателят Бойко Борисов в Търговище на среща с кметове от 15 общини от региона. Към тези региони и магистралата ще бъдат насочени събраните с 200 милиона лева повече в бюджета към края на юли в сравнение със същия месец 2015 г.

„В сравнение с миналата година за този период около 1,5 милиард повече. На базата на това си позволяваме жизнено важни за кметовете неща - да им дадем средства като бонус от правителството за по-добър живот на хората. Всичко това днес е възможно, благодарение на добрата работа и ангажираността на финансовия министър, на приходните и данъчните агенции, на полицията и ГДБОП и на главния прокурор" -добавил Бойко Борисов. По-добрата събираемост на данъците, борбата с ДДС измамите и контрабандата са донесли повече приходи в бюджета.

Пред кметовете на общини от Търговишко той е представил подробно и решението от последното заседание на Министерски съвет, с което бяха отпуснати средства в размер на 29 973 млн.лв., от които 20 295 млн.лв. за ремонт и реконструкция на инфраструктурни обекти в редица общини.