Правителството влага приоритетно пари в Северозапада, смесените региони и магистрала Хемус
Правителството влага приоритетно пари в Северозапада, смесените региони и магистрала Хемус / netinfo

Министър-председателят Бойко Борисов обяви в Търговище, че правителството обръща приоритетно поглед към Северозападна България, смесените региони и магистрала „Хемус". Премиерът се срещна с кметове от Търговищка, Разградска и Шуменска области.

Премиерът изрази съжаление, че през предишния мандат не е постигнат синхрон между министрите Симеон Дянков и Цветан Цветанов, който сега го има между вътрешното и финансовото министерство. „Резултатът е видим. Освен да намалим дефицита, всичко което излезе над чертата ще отиде при кметовете от тези региони",обобщи премиерът.

Борисов подкрепи думите си с факта, че финансовото министерство през юли има събрани в бюджета с 200 млн. повече. А в сравнение със същия период на 2015 г. с 1,5 млрд. лв. повече. Той заяви, че „на тази база си позволяваме да финансираме жизненоважни за кметовете проекти за подобряване на живота на хората", каза Борисов.

„Излишъкът не е плод на ръста на икономиката.Но когато държавата със своите органи, застане на терен и си влезе в ролята - идват приходите", заключи той. Миналата година са отчетени 2 млрд.лв. повече спрямо 2014 г. и при сумирането - се получават общо 3,5 млрд. лева ръст, плод на усилията на държавата.

В България безработните не искат да работят, а в същото време инвеститорите имат огромна нужда от работници, излази притесненията си Бойко Борисов и подкрепи думите си с факта, че за новоразкрит завод в Димитровград работниците се извозват от съседни региони.