Състезател се разби с парапланер пред Северния плаж  (Снимки)
Състезател се разби с парапланер пред Северния плаж (Снимки) / Снимки: Лалка Димитрова

Състезател по парапланеризъм, участник в международен турнир, който се провежда в Бургас, бе откаран по спешност с линейка болница, след като загуби контрол върху летателното средство и буквално се срутил по гръб на асфалта пред Северния плаж в града. Инцидентът стана към 13.30 часа днес, видя репортер на „Дарик". Пострадалият е Веселин Митков на 36 години от Каблешково, състезател е на бургаския клуб по парапланеризъм.
Минути преди инцидента Веселин искал да направи последна тренировка преди официалния старт и излетял от района на Казиното в Морската градина. След около петстотин метра внезапно се срутил и ударил тежко главата си в бодюр. „Получи се срив на парапланера. Веселин падна като топка на земята", разказаха очевидци пред „Дарик". На мястото незабавно пристигнаха две линейки, сред тях и кола на концесионера на Северния плаж. На пострадалия бе оказана медицинска помощ на място и той бе откаран в болницата. "Счупени са и двете му ръце. В момента се очакват резултатите от изследванията, да се се установи степента на травмите. Освен от ортопед, е консултиран от неврохируг и хирург", съобщиха от здравното заведение. 
Международното състезание по парапланеризъм се провежда за четвърти път в Бургас. В тазгодишното издание ще се включат повече от 40 състезатели, сред които 5 жени. Ще участват парапланеристи от цяла България. Свои представители ще имат Естония, Румъния, Македония, Гърция, Англия и Литва.