Пияни и трезви шофьори бързат, но не стигат далеч!
Пияни и трезви шофьори бързат, но не стигат далеч! / Дарик архив

Възрастна жена е ранена при пътен инцидент вчера в Пловдив, докато карала колелото си, съобщават от полицията. Около 17:30 часа на кръстовището между бул.”Македония” и ул. „Скопие” 70-годишната велосипедистка била блъсната от извършващ десен завой лек автомобил „Опел”. Пловдивчанката е настанена в болница за лечение. Шофьорът на колата, на 29 години, е тестван с дрегер за алкохол, резултатът е отрицателен. Работата по образуваното досъдебно производство продължава в Първо РУ.

Мъж от Раковски пък се озова в полицейския арест за управление на моторно превозно средство след употреба на алкохол. Към 20 часа снощи служителите на реда спрели за проверка мотопед „Априля” на пътя между кварталите „Генерал Николаево” и „Парчевич” в града. 45-годишният водач е тестван с дрегер и резултатът отчел 2,06 промила. По случая е образувано бързо производство, а извършителят – задържан за едно денонощие.

Контрабандни стоки са иззети при проведена специализирана полицейска операция вчера в Пловдив и региона. Около 7.30 часа в село Брестовица бил засечен 55-годишен жител на село Златитрап, който пренасял в лекия си автомобил „Тойота” 6 килограма тютюн без платен акциз. Срещу мъжа е започнато бързо производство в РУ – Стамболийски. Няколко часа по-късно, около 10 часа, в търговски обект на ул. „Ландос” в Пловдив служители на Шесто РУ открили общо 1040 къса нелегални папироси от различни марки. По случая е заподозряна 41-годишна пловдивчанка, срещу която е образувано предварителна проверка.