Дербито на Пловдив в... Бургас
Дербито на Пловдив в... Бургас / Gong.bg

Футболните отбори на Ботев и Локомотив ще изиграят днес 103-то дерби помежду си в елита на родното първенство. Мачът ще се проведе на стадион Лазур в Бургас, след като теренът на базата в Коматево не бе лицензиран заради липсатата на осветление. За втори път дербито ще се играе извън Пловдив. Преди две години поради наказание на Ботев двубоят бе на националния стадион Васил Левски.

В досегашните 102 мача, вечните пловдивски съперници  имат по 37 победи, Локомотив е с едни гърди напред заради отбелязаните два гола повече. В 65-годишното съперничество между двата отбора в елита на българския футбол за четвърти път мачът е от първия кръг. Две победи за Ботев и една за Локомотив при старта на шампионата. Само трима от сегашните футболисти са се разписвали в дербито-Мартин Камбуров има 3 попадения, Тодор Неделев реализира две, а Кирил Котев е с един отбелязан гол.

От групата на Локомотив за мача отпадна вратарят Ясин Ел Харуби, което не е чак толкова голяма изненада.Още с привличането на Илко Пиргов и Александър Любенов бе даден ясен сигнал, че мароканския страж ще бъде продаден по всяка вероятност в  чужбина. Другият отсъстващ е лекуващият контузия Паоло Серджо.

Повече са кадровите проблеми пред наставника на символичните домакини Николай Костов. В края на подготвителния период тежки контузии получиха капитанът Лъчезар Балтанов и бразилецът Рафаел де Соуза. От два дни жълто-черните са на лагер в Бургас, като снощи проведоха занимание на стадион Лазур.

Продажбата на билети за мача продължава и днес. Феновете на Ботев ще могат да си закупят пропуски в Пловдив от магазина на КПБП на улица "Нестор Иванов" 1, както и на касите на стадиона в Бургас, който ще бъдат отворени от 11 часа. Билетите за феновете на Ботев ще се продават на каса 2, а за тези на "Локомотив" - на каса до вх. 6.

Вратите на "Лазур" отварят в 17:00 часа, а пропускателният режим ще се осъществява при следните условия:  Привържениците на Ботев ще бъдат настанени в целия Сектор "В" и в блокове от 1 до 4 на Сектор "А". Притежателите на сезонни абонаментни карти ще влизат през вх. 3 на Сектор "B".

Публиката на Локомотив ще бъде настанена в блок 9 и 10 от Сектор "Б" (билети от 10 лв.) и блок 6 и 7 от Сектор "А" (15 лв.). Притежателите на VIP карти и билети за VIP ложата, ще влизат през централния VIP вход.

Трите автобуса от организираното пътуване за жълто-черните ще тръгнат в 9 часа от ст. "Христо Ботев". Час и половина по късно с организирана екскурзия към морето ще се отправят и феновете на Локомотив.

Главен рефер на двубоя ще е Ивайло Стоянов от Петрич, който за втори път ще раздава правосъдие в пловдивското дерби.