Стотици дойдоха на традиционния събор в село Градец
Стотици дойдоха на традиционния събор в село Градец / Община Видин

Традиционният събор в едно от най-големите селища в Община Видин - с. Градец - бе открит официално снощи. Стотици жители и гости се събраха на площада в центъра на селото за началото на празника. Кметът на Градец Илия Томов поздрави присъстващите с пожеланието за здраве и весело настроение. Той благодари на ръководството на Община Видин за съдействието, което оказва при подготовката на събора, както и на всички жители, включили се в почистването и облагородяването на селото. Гости на тържеството в Градец бяха заместник-кметовете на общината инж. Цветан Асенов и Десислава Тодорова.

Десислава Тодорова прочете поздравителен адрес от името на кмета на Община Видин Огнян Ценков. „Най-сърдечно поздравявам Вас и жителите на село Градец с провеждането на традиционния събор, посветен на празника Свети Пророк Илия. Поднасям искрените си приветствия към хората от този хубав край в Община Видин затова, че почитат народните и християнски обичаи и възпитават децата си в родолюбие и обич към родните корени. Пожелавам на всички да посрещнете с много настроение празника, да отворите гостоприемно вратите си за приятели отблизо и далеч и да изживеете заедно незабравими мигове! Нека има здраве, късмет и благополучие във всеки дом на село Градец!" - пише в адреса.

Празничната вечер продължи с богата фолклорна програма. Съборът се провежда от 29 до 31 юли, като всеки ден ще има изпълнения на оркестър „Видин", на местни и гостуващи народни състави. Организатори на събитието са кметството в Градец и читалище „Просвета 28.11.1928".