Папата призова християните за милосърдие към бежанците и хората в беда
Папата призова християните за милосърдие към бежанците и хората в беда / БГНЕС

Папа Франциск призова млади богомолци, участващи в Световните дни на католическата младеж в Краков, да проявяват повече милосърдие към бежанците и други преследвани хора. Той изтъкна, че християните са задължени да служат на Христос, като помагат на хората в неравностойно положение, предаде АП.

Папа Франциск се помоли за жертвите на Холокоста в лагера Аушвиц

"Ние сме задължени да служим на разпнатия Христос чрез всички онези, които са маргинализирани; да докосваме светата му плът чрез онези, които са в неизгодно положение, които изпитват глад и жажда или са в затвора, или са болни и безработни, и онези, които са преследвани, бежанци и мигранти", каза Светият отец.

Той отправи това послание в Източна Европа, където повечето страни се противопоставят силно на приема на бежанци, особено на мюсюлмански мигранти, бягащи от войните в Сирия и Ирак, посочва АП.

Папата призова Европа да събори стените срещу мигрантите

Папата говори пред стотици младежи и членове на благотворителни организации от цял свят, които участваха преди това в пресъздаване на пътя към Голгота, което обикновено се прави на Разпети Петък и показва носенето на кръста от Исус часове преди да бъде разпнат. Младежите носеха огромен кръст като символ на страданието, което бе тема в днешните прояви от визитата на папа Франциск в Полша.

Източник: БТА