Подготвят изложба на руската художничка Наталия Ч-З (Чичкина-Зайцева) в Кюстендил
Подготвят изложба на руската художничка Наталия Ч-З (Чичкина-Зайцева) в Кюстендил / Общински театър- Кюстендил

Изложба на руската художничка Наталия Ч-З (Чичкина-Зайцева) ще бъде открита на 1- ви август, от 18 ч. във фоайето на Общинския театър.
Наталия Ч- З е родена на 22.01.1979 г в гр. Якутск. През 1989 г постъпва в Художественото Училище, а 5 години след това, през 1994 г, го завършва като Художествен Лицей на гр. Якутск. Едновременно с това постъпва и завършва през 1996 г Хуманитарния Лицей в гр. Якутск. От 1997 г до 2002 г. учи в Източно-Сибирската Държавна Академия за Култура и Изкуства в гр. Улан-Уде. Преминава обучение в редовна форма във Факултета по Изкуство, специалност Декоративно-приложно изкуство и народни художествени занаяти.
Участва във Втората Всеруска Школа на лидерите на коренните малобройни народи на Севера, Сибир и Далечния Изток на Руската Федерация, «Ателие на бъдещето» към Министерството на регионалното развитие на Руската Федерация. Тя е Официален представител на Република Алтай.
Картините (живопис, графика), изделията от декоративно-приложното изкуство на Наталия Ч-З (Чичкина-Зайцева) се съхраняват у частни колекционери от Руската Федерация в Москва, Томск, Горно-Алтайск, Бийск, Якутск, Владивосток, Хантъ-Мансийск, както и в чужбина: в България, Казахстан, Турция, Китай. Авторът е носител на редица руски и международни награди.