Приключи Деветият турнир по футбол турнир „Лято 2016 - Нова Загора
Приключи Деветият турнир по футбол турнир „Лято 2016 - Нова Загора / община Нова Загора

В рамките на две седмици 15 отбора се надпреварваха в турнира по футбол турнир „Лято 2016" в Нова Загора.

Участниците бяха разделени в две възрастови групи деца родени 2002-2003 г. и юноши - 1998 - 2001 г. Надпреварата за девета поредна година премина в духа на толерантност и страст към футбола, под зоркия поглед на двамата съдии Преслав и Адриан Павлеви.

В групата деца родени 2002-2003 г. се съревноваваха пет отбора и крайното подреждане е следното:
I място - „Каталунците"
II място - „Дюшекчиите"
III място - „НЗ Галакси"
IV място - „Баварците"
V място - „Червените дяволи"

В групата юноши родени 1998 - 2001 г. среща на футболния терен, в оспорвана надпревара, си дадоха 10 отбора, четири, от които не успяха да се класират и получиха Грамота за участие. Крайното подреждане при тази възрастова група е :
I място - „Лалетата"
II място - „Карамелите"
III място - „Радневските тигри"
IV място - „Ветераните"
V място - „Калитарите
VI място - „Партизаните"

Всички участници бяха поощрени с подаръци от Община Нова Загора, а за победителите имаше и купа, и златни медали. По традиция футболните надежди на града ни отново получиха тениски с логото на турнира по волята на дарител.

Кметът на община Нова Загора Николай Грозев в благодарствено писмо заяви „Бих искал да изкажа своята благодарност към труда, ентусиазма и упоритостта, с които за девета поредна година организирате Турнир по футбол Лято 2016 - гр. Нова Загора. През тези години, с Вашата всеотдайност, успявате не просто да поддържате ежегодното провеждане на Летния турнир, но и да популяризирате спорта като фактор за развитие и личностно израстване на младите хора в града ни. Искам да Ви уверя, че Община Нова Загора ще продължи да подкрепя Вашата инициатива и в бъдеще."