Рокада в ОбС, Пепа Деведжиева става зам.-председател
Рокада в ОбС, Пепа Деведжиева става зам.-председател / netinfo

Общинската съветничка от ДСБ Пепа Деведжиева става зам.-председател на ОбС, научи Дарик. Предложението ще бъде гласувано на следващата сесия на местния парламент на 2 август. Тя ще заеме поста от Ангел Ангелов, който ще бъде освободен с решение на градския парламент.

Рокадата идва след изненадващото разпадане на групата на Здравко Димитров в ОбС. Както Дарик вече ви съобщи, 4-ма съветници напуснаха коалицията и образуваха нова група „Реформаторски блок“. Това са Пепа Деведжиева и Божидар Здравков от ДСБ, Айри Мурад от НПСД и председателят на ОбС Савина Петкова от ДБГ.

„Отчитаме участието си в коалицията като грешка, която обаче винаги може да се премисли. Ще продължим да подкрепяме добрите решения за града“, обясни тогава Деведжиева. Тя поясни, че решението е взето на 13 юли на основание чл. 21 от Правилника за организацията и дейността на ОбС на града.

Така на практика останалите двама съветници от „Здравко Димитров – да решаваме заедно“  - Коста Хаджиев и Ангел Ангелов не могат да образуват нова група, тъй като за това са нужни поне 3-ма членове. Освен това, в създадената ситуация, Ангелов не може да остане да изпълнява и длъжността зам. председател на местния парламент.

Кметът Иван Тотев заяви, че е изненадан. По думите му, ГЕРб ще подкрепи предложението на Реформаторския блок за поста.