Откриха облагородена детска площадка в „Северен“
Откриха облагородена детска площадка в „Северен“ / netinfo

Приключиха ремонтните дейности по облагородяване на площта около детската площадка на ул."Васил Левски" № 95-103 (западно от големия Гигант)”.

Подмениха се старите тротоарни плочи с нови вибропресовани и се оформиха  допълнителни алеи с обща площ 700 кв.м., монтираха се нови пейки и кошчета за отпадъци, съобщи кметът на район “Северен” Ральо Ралев.

Всичко това се случи в допълнение на изградената през 2015 г. нова детска площадка и фитнес на открито. Детската площадка е изцяло съобразена с изискванията на Наредба №1 от 2009 год. и е предназначена за игра на деца на възраст от 0 до 12 години. Тя е с площ 130 кв.м., има четири на брой съоръжения за игра, разположени върху ударопоглъщаща настилка от каучукови плочи.

Фитнесът пък е четвърти от този тип съоръжения и седми поред, монтиран на територията на район „Северен” от общо осем на брой.

На тази конфигурация спокойно могат да тренират едновременно до 8 човека. Материалът, от който е изработено съоръжението е неръждаема стомана, прахово боядисана. Желаещите да тренират могат да го правят на успоредка, шведска стена, халки, градусова стълба и двоен лост.

“Сега вече, живущите в района, ще могат да почиват, спортуват, а малчуганите да играят на едно по-приятно и уредено място” - коментира още Ралев.