Жители на Добрич вече пети ден са без вода
Жители на Добрич вече пети ден са без вода / Дарик нюз

Пети ден без вода живеят живущите в блокове по улици "Цар Петър" и "Васил Левски" в Добрич. Потърпевши разказаха пред Дарик, че до високите етажи там вода почти не достига. Тази седмица те са имали вода през ден и то само за по няколко часа късно вечер, но налягането било толкова слабо, че успявали само да напълнят съдове за следващия ден. От дни взимаме душ при роднини или си поливаме, за да се изкъпем, разказаха те.

Хората подчертаха, че не за първи път им се налага да живеят на сух режим. Проблемите с водоподаването започнали през есента на миналата година. Оттогава те периодично  изплащали сигнали и жалби до ВиК-Добрич, но без резултат.

През април и май се срещали с управителя и главния инженер на дружеството, които заявили, че според тях не би следвало в тези блоковете да има проблем с водоподаването, но все пак обещали, че ще се търси причината за безводието.

Проблемът явно не е решен и в последните дни потърпевшите отново губят нерви и време в безплодни разговори с дежурните диспечери и други служители на ВиК - Добрич без да получат отговор на въпроса докога ще живеят без вода.

Жители на 4 села към ВиК-Добрич: Искаме вода

Заради проблеми с водоснабдяването вчера пред сградата на ВиК протестираха жители на 4 села в Добричко - Паскалево, Росеново, Божурово и Царевец. Към протестиращите от селата се присъединиха и жители от кв."Петър Сарийски" в Добрич, които също от есента на миналата година редовно нямат вода. Те носеха жалба до ВиК, подписана от 29 души.  Случва се по месец до високите етажи да не стига вода, споделиха хората.