Майката на задържаната Мария: Детето ми стана жертва на престъпността
Майката на задържаната Мария: Детето ми стана жертва на престъпността / DarikNews.bg
Майката на задържаната Мария:Детето ми стана жертва на престъпността
88825
Майката на задържаната Мария:Детето ми стана жертва на престъпността
  • Майката на задържаната Мария:Детето ми стана жертва на престъпността

Детето ми не е престъпник. Стана жертва на престъпността в града. Това сподели през сълзи майката на 18-годишната Мария. Преди дни момичето уби своя насилник Богдан Динев, известен в Стара Загора като Боньо Фаса - мъж, с богата криминално минало.

Днес изтича 72-часовото задържане на Мария, а пред сградата на старозагорския съд се събраха хора, които да изкажат своята съпричастност с нея.

Майката на Мария очаква правосъдието да победи и детето й да бъде освободено. „Тя е на 18 години, наивно и добро дете.Когато се прибра вечерта тя поиска да повикаме полиция. Беше цялата в кръв. Каза, че за да избяга и да се спаси от този мъж го е наръгала с нож. Целият град знае кой е този мъж. Тя ми беше разказвала, че се познава с някакъв дядо, който също има 18-годишна дъщеря, който не бил опасен за детето ми, аз не го познавах. Само знам, че тя беше изплашена".

Всичко, което разказа майката на Мария и Нели Калчева, майка, съпричастна с младото момиче и нейното семейство, може да чуете в прикачения файл.

Старозагорци вече са пред следствения арест, където е повикан адвоката на изнасиленото момиче Валентин Димитров. Той очаква обвинението да бъде променено и 18-годишната Мария да бъде освободена.