Немска фирма ще инвестира 8 000 000 лева и ще разкрие 150 работни места в Търговище
Немска фирма ще инвестира 8 000 000 лева и ще разкрие 150 работни места в Търговище / Борислав Курдов

Немска фирма ще инвестира 8 000 000 лева и ще разкрие 150 работни места в Търговище. Това стана възможно след като Общинският съвет в града даде съгласие за целта да бъдат продадени три имота на обща площ от 21 433 кв. метра с начална тръжна цена от 555 000 лева без ДДС.
Инвеститорският интерес е от немската фирма „Др. Бок Индустрис" АГ, която планира изграждане на предприятие за обработка на текстил и готови облекла. Предприятието ще използва най-модерните технологии от Германия и Италия в изграждането на производството си и обработката на облекла. Проектът включва собствена затворена пречиствателна станция с две нива на пречистване - биологично и химично. Включен е прецизен контрол на отпадните води. Те ще преминават също през филтри за мъх и за суха маса.
Фирмата-инвеститор е основана през 1984 г. и има 9 предприятия в Европа, които се ползват с добра репутация. Постоянни клиенти на компанията са световни марки от модната индустрия, които изследват прецизно всяка материя и химикалите, използвани за обработката й.
Съгласно българското законодателство, дружеството трябва да защити инвестиционното си намерение пред всички институции, за да получи нужните разрешителни. Планира се да стартира дейността си през септември 2017 г.