„Лудогорец” спечели първия футболен турнир за деца „Трифон Иванов”,  кметът Даниел Панов връчи медалите на „Орлите”
„Лудогорец” спечели първия футболен турнир за деца „Трифон Иванов”, кметът Даниел Панов връчи медалите на „Орлите” / снимка: Пресцентър- Община В. Търново

Детската формация на „Лудогорец” /набор 2005/ спечели първия футболен турни за деца, който носи името на легендата на великотърновския и български футбол Трифон Иванов. На финала „Орлите” победиха връстниците си от „Ботев” /Пловдив/ след изпълнения на дузпи. На трето място се класираха децата от „Локомотив” /Горна Оряховица/, които надделяха над малчуганите от „Нефтохимик” /Бургас/.

Кметът на Велико Търново Даниел Панов, с чието съдействие се проведе спортната надпревара, връчи златните медали и купа на шампионите. Той припомни, че една от мечтите на Трифон Иванов е на стадион „Ивайло” да се провежда международен турнир за деца. „Надявам се, че още от следващата година тук ще дойдат отбори от различни държави. Радвам се, че с обединени усилия сбъдваме мечтата на Трифон Иванов. Той със сигурност би бил най-щастлив от това. Вярвам, че сред децата тук е бъдещият железен защитник на България”, каза Даниел Панов.

Медали и купи бяха осигурени и за футболистите от отборите, които се класираха на второ и трето място. Майката на Трифон Иванов леля Маринка зарадва всички децата от всички отбори с футболни топки и лакомства. За най-добър защитник бе обявен капитанът на тима на „Ботев” – Пловдив Габриел Златанов, а наградата бе статуетка и шапка с автограф на Трифон Иванов.

Спортната инициатива е дело на Община Велико Търново, Зоналния съвет на Българския футболен съюз в старопрестолния град и футболен клуб „Етър ВТ”. За купата се бориха тимовете на Етър, Лудогорец /Разград/, Ботев /Пловдив/, Нефтохимик /Бургас/, Локомотив /Горна Оряховица/ и ЦСКА /София/.