Първа копка за нов завод за автомобилни кабели направиха в Димитровград
Първа копка за нов завод за автомобилни кабели направиха в Димитровград / DarikNews.bg, Дарик Габрово

Първа копка за нов завод за автомобилни кабели на световния гигант "Yazaki Korporation" бе направена днес край пътя Хасково-Димитровград от вицепремиера Томислав Дончев и министъра на икономиката Божидар Лукарски.

50 млн. евро е стойността на инвестицията, като заводът ще осигури 3000 работни места. Пусковият срок е юли 2017 година.

Кметът на Димитровград Иво Димов припомни, че много скоро в общината ще започне строителство на още един завод за производство на автомобилни фарове, като се очаква и трета мащабна инвестиция.

На събитието присъстваха и народните представители от Хасковска област Делян Добрев и Евгения Ангелова, областният управител Станислав Дечев, кметът на Хасково Добри Беливанов, изпълнителният директор на Българска агенция за инвестиции Стамен Янев, кметове и общински съветници от региона, както и представители на висшия мениджмънт от страна на инвеститорите.

Народният представител Делян Добрев подчерта, че заводът е най-голямата инвестиция в областта за последните 25 години. Че тя ще промени профила на целия регион, категоричен бе кметът на Димитровград Иво Димов.