Отново тайно заседание за образованието в Лудогорието
Отново тайно заседание за образованието в Лудогорието / Областна администрация-Разград

След като в началото на годината на заседание в Областна администрация-Разград при закрити врата и без предварително обявяване бе приет план-приема за гимназиите, днес пак така тайно е обсъдена още една важна образователна тема – прилагането на новия Закон за образованието.

В дълго по обем, но семпло по съдържание прессъобщение от Областна администрация-Разград съобщават, че работната среща се състояла по инициатива на Регионалния инспекторат по образование-Разград. В нея са участвали: началникът на РИО Атанас Дончев, Живка Панчева - началник отдел в РИО, Веселина Станчева – старши експерт по професионално образование в Инспектората, Евгения Николова - главен юрисконсулт, зам. кметовете на общините Самуил и Цар Калоян и представители на 7-те общини на територията на област Разград.

От направената презентация от Атанас Дончев на Закона за предучилищното и училищното образование, който влиза в сила от 1 август, стана ясно, че предстоят много задачи, има и срокове – информират от Областна администрация без да посочат нито една задача и нито един срок.

Не става ясно също и какви въпроси са задали представителите на общините, след като им е дадена думата.

И въпреки състоянието на образователната система в региона: последни места по външни  оценявания във всички възрасти, елитни училища по 2 в една сграда, и още и още, прессъобщението завършва със светъл оптимизъм:

„Заместник-областният управител г-жа Виолета Тодорова увери общините, че могат да разчитат на съдействие от страна, както на Областна администрация, така и на Регионалния инспекторат по образование.

Областна администрация винаги е помагала  в координирането и изпълнението на съвместната ни дейност. Заедно ще се справим, за да постигнем основната цел на новия Закон за предучилищното и училищното образование -  повишаване качеството на образованието“, каза още г-жа Тодорова.“.

Отново тайно заседание за образованието в Лудогорието
netinfo