Фестивал на старинната музика Страваганца събира млади творци в Каварна
Фестивал на старинната музика Страваганца събира млади творци в Каварна / Община Каварна

В Каварна започва десетото издание на фестивала за старинна музика "Страваганца". По време на форума ще бъдат представени произведения на творци от епохата на Средновековието и тяхната съвременна интерпретация.

Инструменталисти и певци ще усъвършенстват уменията си в майсторски класове по оперно пеене и класическа китара под ръководството на маестро Михаил Ангелов, Столина Добрева и директора на фестивала – Петя Плугчиева.

Младите артисти ще се представят със заключителен концерт в майсторски клас за млади оперни певци на маестро Михаил Ангелов пред публика на 19 август.

"Страваганца" няма конкурсен характер, целта му е да запознае публиката с постиженията на творците от епохата на Средновековието и да представи съвременната интерпретация и изпълнения на участниците в събитието.

Ето пълната програма на фестивала:

29.07-04.08 - майсторски клас "Класическа китара" на Столина Добрева-ХГ"Хр.Градечлиев"

04.08.- 19.00 часа - заключителен концерт на участниците в майсторски клас "Класическа китара" на Столина Добрева - ХГ"Хр.Градечлиев"

06.08.-13.08 - майсторски клас "Вокална техника" на Петя Плугчиева - ХГ"Хр.Градечлиев"

13.08. - 19.00ч. - заключителен концерт на участниците в майсторски клас "Вокална техника" на Петя Плугчиева – площад "Защитата на Каварна"

14.08.-19.08 - майсторски клас за млади оперни певци на маестро Михаил Ангелов - ХГ"Хр.Градечлиев“

19.08 - заключителен концерт на участниците в майсторски клас за млади оперни певци на маестро Михаил Ангелов - ХГ"Хр.Градечлиев"