Община Сливен иска от държавата имоти на Сливенски минерални бани и Карандила
Община Сливен иска от държавата имоти на Сливенски минерални бани и Карандила / Фейсбук

Заседанието на Общински съвет Сливен започна днес с полагане на клетва от новоизбраната общинска съветничка Силвия Господинова Маринова /ГЕРБ/. Тя заема мястото на съветничката Милена Чолакова, която преминава на работа в общинската администрация. На мястото на Чолакова, като председател на постоянната комисия по образование, наука, култура и вероизповедания в Общинския съвет, беше избрана Соня Келеведжиева /БСП/, досегашен зам.-председател.

Поради лични ангажименти Деян Дечев /БСП/ напуска председателското място в комисията по общинска собственост и местно самоуправление. Съветниците гласуваха то да се заеме от досегашния зам.- председател Христо Котов /ГЕРБ/. По предложение на председателя на комисията по европейска интеграция, международно сътрудничество и партньорски инициативи Мартин Славов /МК "Единни за Сливен"/ на мястото на Милена Чолакова, като зам.-председател, беше избран Антоний Андонов /"Народен съюз"/.

Общинските съветници днес дадоха съгласие община Сливен да поиска от РИОСВ част от внесените отчисления по чл. 64 от Закона за управление на отпадъците, необходими за разплащане за предварително третиране на битовите отпадъци от системата за организирано сметоизвозване. Също така общинските съветници дадоха съгласие общината да кандидатства с проект към Инвестиционната програма за климата на Националния доверителен екофонд за саниране на сградата на ЦДГ „Звездица" в кв. „Даме Груев".

Кметът Стефан Радев беше упълномощен да представлява община Сливен в общото събрание на Асоциацията по ВиК. За представител в Областния съвет за бедствия и аварии беше избран общинският съветник от ГЕРБ Тодор Начев.

Гласувано беше предложението общината да поиска държавата да й предостави безвъзмездно имоти на Сливенските минерални бани и на местността Карандила. Закрита беше социалната услуга „Наблюдавано жилище".

Съветниците не се съгласиха да намалят капацитета на социалната услуга „Център за работа с деца на улицата".