Депутат опроверга некоректни данни
Депутат опроверга некоректни данни / Дарик Враца - архив

Народният представител инж.Петя Аврамова внесе разяснения, относно информация, изнесена в местен вестник. Информацията предлага данни за изминалите от депутатите километри. Но според Петя Аврамова публикуваното е за период от 20 месеца, а не както е посочил авторът на статията – 6 месеца. Това, според депутата, подвежда обществеността и го дискредитира.  В позицията на инж.Аврамова се казва:

„Народните представители пътуват, за да изпълняват служебните си задължения. Нормално е  журналисти да следят изминатите километри и да предлагат на читателите си списъци с “рекордьори”. Но не е нормално да се пишат лъжи или да се премълчават фактите, които стоят зад сухите цифри. Километрите, които съм изминала се равняват на пътуванията ми от София до Враца и обратно за посочения в статия на в. „24 часа“ период от 27.10.2014 г. до юни 2016 г. - 20 месеца, а не както е цитирано в посочената по-горе врачанска медия - 6 месеца.

Разстоянието от София до Враца е 110,88 км или 220 км в двете посоки, което аз изминавам 8 пъти в месеца, пътувайки всеки вторник и петък... Всяко мое пътуване е свързано със срещи с жителите от Враца и областта. Никой от тях не ме пита за изминатите километри, а  изискват да съм при тях,  очакват да работя за просперитета на региона и да решаваме заедно проблемите, с които се сблъскват. И това е нормално. Не само избирателите, които са ми гласували доверие, но и всички врачани са моят коректив и за да съм полезна, съм готова да измина и по-големи разстояния.

 

Ние сме парламентарна република, в която народните избраници са представители на различни региони. Тяхно задължение е да поддържат връзка със своите избиратели. Организирам и приемни в различни населени места в областта. Само за последните 6 месеца съм провела над 20 приемни дни. Поставяните проблеми са свързани предимно със социални въпроси и трудова заетост. Успях да помогна за решаването на проблемите на много хора и за мен това е изключително важно. Затова пътуванията са оправдани. Аз мисля за хората, а не за километрите.

Много изминати километри и проведени от мен срещи доведоха и до отпускането на средства за ремонт на бул. „Васил Кънчов” във Враца, на пътя Враца – Леденика и пътя до Криводол. Крайно време е да се спре с този популизъм - кой колко е пътувал. Да спра да пътувам означава да спра да работя. А всички ние – народните избраници трябва да работим ефективно и активно, като всеки ден с труда си оправдаваме доверието на хората. Доверие, което трябва да заслужи и всяка една медия, като уважава читателите си и им поднася вярна и коректна информация…“