Над 500 състезатели в Международния турнир по тенис на маса в Албена
Над 500 състезатели в Международния турнир по тенис на маса в Албена / netinfo

Във ваканционно селище "Албена" започна 18-ото издание на най-големият форум по тенис на маса в страната ни - Международен фестивал"Албена 2016". В него се включват над 500 състезатели и гости от 15 европейски държави, както и целият български елит, съобщават организаторите от добричкия спортен клуб "Дама купа".

В първия ден стартираха турнирите във ветеранските възрасти от 30 до 39, 40-49, 50-59, 60-69, над 70 години при мъжете и една женска категория - над 40 години, където състезателите бяха разделени в групи по четирима и класиралите се на първите 2 места продължават борбата за титлата и медалите, а останалите играят за разпределяне на всички места до последното.

Програмата продължава със срещи в турнирите по двойки за ветерани във възрастови групи 30 до 49 и 50+ години, а днес ще бъде поставено началото и на майсторските сингъл турнири "Албена Опън" при мъжете и жените, които ще започнат мачовете в квалификационни групи.

В петък са срещите в основната схема при ветераните и двойките на "Албена Опън", а в събота ще бъдат изиграни всички срещи в основната схема при майсторите до финал.

Всички финали ще се изиграят в неделя - 31 юли, от 10.00ч., след което ще се състои официалната церемония по награждаването на призьорите.

Домакините от българския курорт са осигурили перфектни условия за игра и пребиваване на всички гости, а организаторите от СК "Дама купа"предоставят безплатен вход на всички любители на тениса на маса за всички състезания в уютната и прохладна спортна зала"Албена".