Международен съдия свири мачовете на „Звездичка Арена”
Международен съдия свири мачовете на „Звездичка Арена” / netinfo

Димитрина Милкова е съдия от 10 години. Тя свири международни мачове, а през август ще бъде част от Шампионска лига за жени. Приела специалната покана да съдийства на турнира на „Звездичка Арена" с огромно удоволствие.
„За първи път идвам като съдия тук и за мен е огромна чест. Чувала съм много за школата, но това което видях тук ме очарова. На много места в България съм свирила мачове, но тук условията за футбол за деца са прекрасни, теренът е отличен. Впечатлена съм, че има напоителна система, система за мъгла, която дава още по-голям комфорт за тренировки и мачове за малките футболисти.
Хората, които работят в ДФК „ Звездичка" са изключителни професионалисти. Вижда се колко много работят, колко усилия полагат, много се стараят, резултатите са очевидни. Категорично заявявам, че ДФК „Звездичка" върви в правилната посока. Мога да адмирирам всички и да им пожелая да дерзаят и да следват целите си."- сподели минути преди първата среща от Мини шампионска лига за 2007 година, Димитрина Милкова.
Международната съдийка всъщност е лекоатлетка. Най-голямата й страст завинаги ще си остане тройният скок. В тази дисциплина тя е абсолютна шампионка за девойки старша възраст. Иначе за да бъде във форма и на терена, и в живота играе и тенис на корт.
Червени картони е раздавала много на мачове, но в живота би дала само на себе си.
„Предпочитам честната игра и гледам винаги да съм обективна. Чувала ли съм какви ли не обидни думи зад гърба си. То това е традиция в България, съдията да получава ругатни. Но това не ме притеснява. Винаги отсъждам по правилата и без пристрастие."-казва още международния съдия Димитрина Милкова.
Още в първия ден на Мини шампионска лига, която се провежда на „Звездичка Арена" Милкова свири мачовете между ДИТ-София и втория отбор на Пловдив сити и между ФК "Бъдеще" и първия отбор на Пловдив сити. През втория ден Димитрина Милкова раздава футболно правосъдие между тима на Звездичка 1 и ДИТ-София., както и между първия отбор на Пловдив сити и Звездичка 2.
Мини шампионска лига за набор 2007 се провежда в рамките на три дни, от сряда (27 юли ) до петък( 29 юли), когато са и финалите.
В сряда отборите на Звездичка 2005, 2006 и 2007 се завърнаха от провелия се турнир в Дряново като победители. „Звездичка 2006" , с треньор Николай Христов, участва с два отбора и станаха съответно на първо и второ място. Набор 2007, с треньор Павел Алексиев, също участва с два отбора и те донесоха на Бургас златната и сребърната купа. Отборът на „Звездичка 2005" , с треньор Иван Мирчев спечелиха второто място в своята възраст.