Калин Вельов & ТУМБАИТО и Държавна опера – Стара Загора  със съвместен спектакъл на Античния форум
Калин Вельов & ТУМБАИТО и Държавна опера – Стара Загора със съвместен спектакъл на Античния форум / Държавна опера Стара Загора

На 29 юли от 21:00 часа на Античен форум гражданите и гостите на Стара Загора ще се насладят на съвместния музикален спектакъл на Старозагорската опера, Калин Вельов и неговата група TUMBAITO - „Симфонични приказки".
В концерта ще вземат участие оркестърът на Държавна опера-Стара Загора с диригент Димитър Косев и балетът на Операта с хореография специално за спектакъла на Радост Младенова-Арабаджиева. В представлението ще се включат и танцьорите от Salsa club Caribe и ST Денс Клуб - и двата клуба са от Стара Загора.

Музикалната фиеста на Форума е посветената на златните български песни от втората половина на 20 век, които ще прозвучат в нови версии с латино аранжименти - познати на почитателите на Калин Вельов и TUMBAITO от техния албум. Шлагерите от 60-те, 70-те и 80-те години са в елегантни оркестрации на Георги Генов от Радио Стара Загора.

TUMBAITO e първата по рода си латино формация в България създадена през 2007 г., която изпълнява танцувална салса. Основател на групата е перкусионистът и неин вокал Калин Вельов, а другите и членове са: Мартин Ташев - вокал, тромпет; Мишо Йосифов - тромпет, вокал; Милен Петров - тропмет; Вили Стоянов - тромбон, вокал; Милен Кукошаров - пиано, вокал; Борис Таслев - бас и Стефан Кожухаров - тимбалес. В края на 2013 издават едноименния си албум с латино версии на български песни, а през 2016 продължават линията на латино аранжиментите им, но този път съчетани с участието на симфоничен оркестър.

Музикантите от TUMBAITO ще разкажат в петък своите музикални приказки заедно с оркестъра на Операта в Стара Загора в едно емоционално музикално изживяване, в което публиката ще може да се включи, като не само слуша и пее любимите си песни, но и танцува в ритъма латино.

С този концерт ще бъде закрит поредният успешен сезон на Държавна опера - Стара Загора. Само от 1 януари тази година до края на месец август /в който Операта ще има 2 спектакъла и 2 концерта/ представленията са общо 125 с над 29 000 зрители. Новият сезон се открива на 30 септември с операта „Травиата" от Дж.Верди с гост-солист Беса Лугичи в ролята на Виолета Валери.