Задържаха двама след тежък побой с бухалки и тръби, станал на язовира в Каменец
Задържаха двама след тежък побой с бухалки и тръби, станал на язовира в Каменец / dariknews.archive

Двама са задържани за грабеж в землището на село Каменец край Плевен. На 26 юли 2016 година в 01.30 часа през ЕЕН 112 е получен сигнал за инцидент на язовира - по пътя за жп гарата. Незабавно местопроизшествието е посетено от полицейски екип.

Установено е, че на 25 юли около 22:00 часа трима плевенчани - на 42, 38 и 32-години, отиват на риболов. Около 0.30 часа на 26 юли при тях дошли с автомобили неопределен брой лица, които започнали да им нанасят удари с дървени колове, бухалки и метални тръби. 38-годишният и 32-годишният успяват да избягат. Нападателите отнемат от владението на 42-годишния 200 лева, техническото оборудване на автомобила му „Форд Транзит" и рибарски принадлежности.

Пострадалият успява да се качи в автомобила си и да потегли, при което нападателите счупват лявото странично огледало за обратно виждане, спукват задните гуми на автомобила и с твърд предмет удрят и спукват предното обзорно стъкло. Мъжът успява да стигне до село Пелишат и уведомява органите на МВР. Той е откаран в ЦСМП - Плевен, където е установено, че има множество наранявания по тялото. Освободен е за домашно лечение.

В хода на разследването са задържани двама - 36-годишен и 31-годишен от село Буковлък. Лицата са задържани с постановление на РП - Плевен за срок до 72 часа и приведени в ОЗ "Следствен арест"- Плевен. Полицейските действия са под ръководството на прокурор в Районна прокуратура - Плевен.

Образувано е досъдебно производство за престъпление по чл. 198, ал. 1 от НК и чл. 325 от НК. Продължава работа разследващ полицай.