Новият „вход-изход” на Митница Пловдив спестява на бизнеса 1 млн. лева годишно, смята превозвач
Новият „вход-изход” на Митница Пловдив спестява на бизнеса 1 млн. лева годишно, смята превозвач / Митница Пловдив

Новият „вход-изход", осигуряващ свободен достъп на превозните средства за проверка на стоки и товари в Митница Пловдив, беше официално открит от началникът на Митница Пловдив Павел Геренски и изпълнителният директор на Съюза на международните превозвачи Йордан Арабаджиев.

„Намерено е едно добро функционално решение в услуга на бизнеса и на всички икономически оператори в страната", заяви Павел Геренски. Той  подчерта своята благодарност за оказаното съдействие на община Пловдив, на фирмите и гражданските сдружениия, изразили по категоричен начин своята непримиримост към създадения проблем, на фирмите, изпълнители на проекта. „Реализираното решение е в изпълнение на нашата цел за подобряване митническото обслужване и намалява разходите на превозваческите фирми. Проектът за свободен достъп е още от 2014 година", допълни още Павел Геренски и уточни, че изпълнението му се е забавило, поради съдебно обжалване на разрешението за строеж за нов достъп.

Изпълнителният директор на Съюза на Международните превозвачи Йордан Арабаджиев благодари на ръководството на Агенция „Митници" и Митница Пловдив за реализирания проект, който ще спести на превозваческия бизнес .