Таня Христова ще даде старт на турнира Каменица Фен Купа в Габрово
Таня Христова ще даде старт на турнира Каменица Фен Купа в Габрово / Каменица Фен Купа

Последният регионален полуфинал от тазгодишното издание на Каменица Фен Купа предстои този уикенд на стадион „Христо Ботев" (изкуствен терен) в Габрово. Лично кметът на Община Габрово Таня Христова ще даде старт на битката за последната финална квота, даваща шанса на първенците от областите Габрово и Ловеч да продължат по пътя към голямата награда на Фен Купа 2016.

Залогът в 14-тото издание на любимия на всички футболни фенове турнир е приключение зад кулисите на Камп Ноу в компанията на легендата Христо Стоичков, а сред 32-та тима в битка за класиране са и щастливците, които миналата година имаха шанса да изживеят тази великолепна емоция - „Каталунците Кирчево". Националните шампиони на Фен Купа 2015 са твърдо решени да затвърдят успеха си, но на пътя им ще застанат многократни регионални първенци като „ВМВ", МФК „Булгари", „Куршумите" (Ловеч) и „ВАС-Етъра".

В надпреварата ще се включи и тимът на Община Габрово - веднъж като част от „Група Н" в квалификационната фаза и още веднъж в демонстративен мач срещу местни футболни легенди. Мачовете от програмата започват в 11:00, официалният старт на турнира е точно час по-късно, а демо-дербито е насрочено за 12:15. Кулминацията на турнира е в неделя от 13:00, когато двата най-добри тима от областта ще се срещнат във финалния мач и само един ще има честта да продължи по пътя към така мечтания Камп Ноу.

По традиция, наред с футбола и страстите по четирите терена, около тях също ще е вълнуващо - организаторите са подготвили много игри в компанията на чаровните момичета на Фен Купа, като за най-добрите ще има страхотни награди. Цялата футболна фиеста ще бъде гарнирана с най-подходящата компания за летните температури - студена бира, разбира се.