Осигуриха 1,5 млн лв за пробива „Катрафилов в Търговище
Осигуриха 1,5 млн лв за пробива „Катрафилов в Търговище / Борислав Курдов, архив

1,5 милиона лева са осигурени от Министерския съвет, които община Търговище ще вложи в реализиране на проекта „Реконструкция на ул. „Поп Сава Катрафилов".
Проектът е отдавнашна идея на общинското ръководство, станал известен сред обществеността като „Пробива Катрафилов". Целта е да се направи широка улица, която да улесни връзката между най-населените квартали на Търговище - „Запад" 1 и 2 с центъра на града. Проектът през годините среща много трудности, особено при отчуждаване на имотите. По-късно той не мина при одобряване на инвестиционния план на общинското ръководство. Сега обаче от Кабинета намериха начин да отпуснат средствата и проектът да бъде реализиран.
Общо Министерският съвет отпусна 2 530 000 лева на общини от област Търговище, съобщи депутатът на ГЕРБ за региона д-р Венка Стоянова. За Омуртаг са предвидени 350 000 лева, като 80 000 от тях ще бъдат вложени в изграждането на детска площадка в града, а 270 000 лева ще бъдат реализирани в ремонт и рехабилитация на уличната мрежа в общината.
В Опака с 330 000 лева ще бъдат благоустроени училищни площадки ще бъдат създадени зони за отдих и спорт. В Антоново за доизграждане на градска пречиствателна станция за отпадни води и изграждане на пътища в общината са отпуснати 350 000 лева.