Дупница се готви да посрещне паяка, прави се наказателния паркинг
Дупница се готви да посрещне паяка, прави се наказателния паркинг / Маргарита Петрова, Дарик- Кюстендил

Започна обособяването на наказателния паркинг в Дупница. До понеделник се очаква той да бъде готов. В началото на август в Дупница би трябвало да заработи паяк.
Наказателният паркинг се намира в непосредствена близост до входа на паркинга пред бившият Учителски институт. Ще бъдат обособени около 30 места, останалата част от паркинга ще работи при досегашните условия, като платен паркинг.

Така наречения "паяк" се очаква да заработи от началото на следващата седмица в Дупница. Припомням, че той ще бъде под наем за два месеца, ако резултатите са добри, общината ще търси варианти за купуване на репатриращ автомобил, който да действа през цялата година. Очаква се с това да бъде решен проблема с паркирането по тротоари, градинки и по улици, където това не е разрешено и се затруднява движението на останалите автомобили и пешеходци.
„Паякът" идва заедно с шофьор и кранист, като ще бъде съпътстван от служител от ОбА Дупница и представител на РПУ в града. Според общинска Наредба, освобождаването на репатриран автомобил струва 30 лв., всеки час престой пък ще струва 1 лв.