Заради ремонт на магистрала Хемус отбиват частично движението към София
Заради ремонт на магистрала Хемус отбиват частично движението към София / БГНЕС, архив

Поради ремонта на платното за Варна на виадукт "Елешница" на магистрала Хемус" днес от 6.00 ч. до 15.00 ч. частично ще бъде отбито движението в платното за София. Затворена ще бъде изпреварващата лента в платното и ще се обособи активна лента за посока София-Варна и аварийна за Варна-София.

Ремонтът на виадукт "Елешница" е започнал на 11 май с осигурените от правителството в средата на април средства за пътища и съоръжения.

Обновява се платното за Варна при 15 км на автомагистралата. По време на строително-монтажните работи трафикът преминава двупосочно в обновеното през миналата година платно за София. Затвореният участък е 2 км. Възстановителните дейности ще продължат приблизително шест месеца.

Предвидена е подмяна на асфалтовата настилка и хидроизолация, ремонт на тротоарни конзоли, подмяна на дилатационни фуги, изграждане на колекторна отводнителна система, подмяна на мантинелите и саниране на стълбовете.

Виадуктът е пуснат в експлоатация през 1979 г. Оттогава до миналата година, когато беше извършен ремонт на платното за София, строително-ремонтни работи на моста не са извършвани. Той е с дължина 646 метра, а най-високият му стълб е 51 м, а най-ниският - 5 м.