Дадоха ултиматум на групировката, завзела полицейско подразделение в Ереван
Дадоха ултиматум на групировката, завзела полицейско подразделение в Ереван / БГНЕС

Службата за национална сигурност на Армения (СНС) даде ултиматум на въоръжената групировка, завзела полицейско подразделение в столицата Ереван, доброволно да се предаде на властите и да сложи оръжие, предаде ТАСС. Ултиматумът се съдържа в предупреждение, с което СНС се обърна към злосторниците.

Въоръжените нападатели в Ереван взеха още заложници

"В противен случай отговорността за възможните тежки последици ще легне изцяло върху членовете на въоръжената група", са казва в ултиматума. "Във връзка с рязкото изостряне на обстановката СНС е принудена да използва съразмерни мерки, определени от закона, с цел пресичане на престъпната дейност на въоръжената група", са казва в документа. Добавя се още, че за тази цел ще се използва оръжие "съобразно създалата се обстановка и с оглед на извършваните от нападателите противоправни действия", както и с оглед на личността на всеки от тях.

Завзелите полицейската сграда в Ереван отказват да се предадат

Тази вечер въоръжената група освободи един от медиците, които бе взела за заложници тази сутрин. Медицинският екип бе отишъл за оказване на медицинска помощ на ранените членове на групировката, но нападателите задържаха онези, които бяха отишли да им помогнат. Като условие за освобождаването им те поискаха при тях да дойде министърът на здравеопазването Армен Мурадян заедно с хирургически екип, който да извърши операция на място. Министърът тръгна към завладяното от нападателите подразделение, но правоохранителните органи не му разрешиха да мине през загражденията, опасявайки се, че и той може да бъде взет за заложник.

Източник: БТА