18-годишното момиче само е съобщило за убийството
18-годишното момиче само е съобщило за убийството / Dariknews.bg, архив

18-годишното момиче, което уби 62-годишния Богдан Д. в Стара Загора, само се е предало в полицията. То е разказало пред полицейски служител за срещата си с жертвата, осъществена вечерта на 25 юли. Съобщила е за упражнено спрямо нея престъпление - „изнасилване" от страна на пострадалия.

Мъжът е намерен в апартамента си с порезни рани в областта на корема и слабините, като в резултат на кръвозагуба е настъпила смъртта му.

До момента е установено, че обвиняемата М.Г. няма противообществени прояви и не е осъждана. Ученичка е в елитно училище в Стара Загора и с отличен успех е завършила учебната 2015/2016 година. Тя е работела в заведение след навършване на пълнолетието си, за да подпомага семейството си в издръжката. Именно на работното и място убитият Богдан е осъществил контакт с нея.

Момичето е привлечено като обвиняема за това, че на 25 юли умишлено е умъртвила Богдан .Д. - престъпление по чл. 115 от НК. Обвиняемата е задържана за срок от 72 часа с постановление на прокурор от Окръжна прокуратура - Стара Загора.

Очакват се резултатите от назначените експертизи, с оглед изясняване на механизма и причината за настъпване на смъртта на жертвата, както и за изясняване на причините, довели до деянието на обвиняемата.

Под ръководството на Окръжна прокуратура - Стара Загора продължават активни действия по разследването- разпити на свидетели, изискване на справки, документи и др.