Арестуваха полицай по обвинение за участие в схема за крадени коли
Арестуваха полицай по обвинение за участие в схема за крадени коли / Дарик архив

Районната прокуратура в Пловдив привлече като обвиняеми и задържа общо трима мъже от Пловдив, единият от които полицейски служител от града под тепетата. Двама от тях са обвинени в обсебване на два леки автомобила, а третият за това, че ги е подпомогнал.

До момента е установено, че за периода от декември 2015 г. до февруари 2016 г. обвиняемите са извършил действия, насочени към обсебване на два леки автомобила - "Фолксваген Туарег" и "Мерцедес SLK", собственост на бизнесмен от Пловдив. Дейността на тримата е установена след извършена проверка от отдел "Вътрешна сигурност" на МВР.

Под ръководството на Районна прокуратура-Пловдив са извършени процесуално-следствени действия - четири претърсвания и изземвания, разрешени от съда, разпити на свидетели, изискани са документи, назначени експертизи и др.

С постановление на наблюдаващия прокурор тримата мъже са задържан за срок от 72 часа и предстои Районна прокуратура-Пловдив да внесе искане в съда за вземане на постоянна мярка за неотклонение "задържане под стража" спрямо тях.