Двама в затвора за грабеж
Двама в затвора за грабеж / Dariknews.bg, архив

Окръжен съд-Сливен одобри предложеното от Окръжна прокуратура Сливен споразумение, с  което подсъдимите  Редви Мустафов и Стоян Чобанов се признаха за виновни в извършване на грабеж на мъж и приеха да изтърпят наказание „лишаване от свобода" при първоначален „строг" режим.

Редви Мустафов е подсъдим за това, че на 25 март 2016 г. в съучастие като съизвършител със Стоян Чобанов са, отнели електрически котлон, кожено яке, мобилен телефон, половин килограм нарязан тютюн, две машинки за навиване на цигари, един радиокасетофон - СД, един хляб, пакет сладки, един пакет глави от пилета, запалка, кутия Аналгин, от владението на собственика им, всичко на обща стойност 258,72 лв.

Подсъдимите мъже се познавали от около десет години. Понякога се събирали в обща компания и употребявали алкохол. И двамата подсъдими са с мерки за неотклонение „Задържане под стража".

Съгласно одобреното от ОС-Сливен споразумение, за извършеното престъпление подс. Редви Мустафов ще изтърпи наказание в размер на 1г. 9м. „лишаване от свобода" при първоначален „строг" режим, а Стоян Чобанов ще изтърпи наказание в размер на 1г. 3м. „лишаване от свобода" отново при първоначален „строг" режим. Причинените с престъплението щети са били изцяло възстановени на пострадалото лице.

Одобреното от Съда споразумение има силата на влязла в законна сила осъдителна