Посланикът на Великобритания: Ще постигнем добра договореност с ЕС и след Брекзита
Посланикът на Великобритания: Ще постигнем добра договореност с ЕС и след Брекзита / Искра Койчева/ Дарик Пловдив
Посланикът на Великобритания: Ще постигнем добра договореност с ЕС и след Брекзита
88768
Посланикът на Великобритания: Ще постигнем добра договореност с ЕС и след Брекзита
  • Посланикът на Великобритания: Ще постигнем добра договореност с ЕС и след Брекзита

„Ще постигнем добра договореност с ЕС така, че да може всички 2 милиона европейски граждани, които живеят във Великобритания и всички 1,5 милиона великобританци, които живеят в ЕС, за да продължат да имат същите права и задължения и след излизането на страната ни от съюза".Това заяви в Пловдив посланикът на Великобритания Нейно превъзходителство Ема Хопкинс.

„Страната ни все още е в ЕС, поне две години трябва да минат, за да се промени каквото и да било“, коментира още тя.

По думите й, все повече българи се обръщат към британското посолство в България, както и към българското посолство в Лондон, притеснени какво предстои след гласуването за Брекзит.

„Аз съм в постоянна връзка с българския посланик в Лондон. Постояннно коментираме как да успокоим хората и да им дадем правилната информация“, каза още Нейно превъзходителство.

В близките две години условият за българските студенти във Великобритания остават същите, заяви още посланик Хопкинс.

Нейно превъзходителство пристигна в Пловдив на среща -дискусия за проблемите на децата и семействата в риск и какви са начините те да живеят пълноценно заедно.

Визитата й в града под тепета включи посещение на отделението по неонатология в УМБАЛ „Пловдив“, където със съдействие на фондация „За Нашите Деца“ се предоставят професионални социални услуги на най-уязвимите деца чрез насърчаване на постоянните, сигурни и развиващи се семейни отношения, както и посещение на две приемни семейства в ромската Шекер Махала.

На срещата по-късно в Община Пловдив бяха представени добрите практики на партньорство между неправителствения сектор, местните социални и здравни институции във връзка с децата и семействата в риск.