Общината ще иска имоти на Сливенски минерални бани от държавата
Общината ще иска имоти на Сливенски минерални бани от държавата / Дарик Сливен, архив

По предварителен дневен ред от 40 точки ще заседава на 28 юли Общински съвет Сливен.

Нови 4 предложения ще бъдат внесени за разглеждане, уточни председателят на ОбС Димитър Митев . Предложенията са за провеждането на нов публичен търг за отдаване под наем на зъболекарски кабинет в 11 СОУ „Константин Константинов", създаване на Областен съвет по бедствия и аварии и включването на представител на ОбС в неговия състав, отпускане на средства за Художествена галерия „Димитър Добрович" и за провеждането на Събора на каракачаните, както и безвъзмездно предоставяне на два общински имота за изграждане на полигони за борба с градушките в селата Камен и Николаево.

Две от точките касаят предприемане на процедури по безвъзмездно прехвърляне на държавни имоти, намиращи се на Сливенски минерални бани и на Карандила. По думите на Митев, общината трябва да поиска от държавата предоставянето на тези имоти за стопанисване, а след това да се търсят начини за предоставяне на концесия или на потенциални инвеститори. „ Това е пътят. Общинските имоти трябва да се окрупняват и да се предоставят на инвеститори. Това е бъдещето на Сливенските минерални бани и Карандила", добави още председателят на Общинския съвет.

Общинските съветници ще разглеждат даване на съгласие общината да поиска от Регионалната инспекция по околната среда и водите част от внесените отчисления , за да се ползват за предварително третиране на битовите отпадъци от системата за организирано сметоизвозване на община Сливен, даване на съгласие общината да кандидатства с проект за саниране на ЦДГ „Звездица" в кв. „Даме Груев и др.

Сред останалите точки са промени в някой от постоянните комисии. Причината е полагане на клетва от нов общински съветник от ГЕРБ Силвия Господинова, която влиза на мястото на Милена Чолакова, която става директор на дирекция в общината. Ще бъде представен и Отчет за дейността на Общински съвет и неговите комисии за първото шестмесечие на 2016 г