Отхвърлиха номинация за почетен гражданин на Варна
Отхвърлиха номинация за почетен гражданин на Варна / Dariknews.bg, архив

Номинацията на един от предложените за почетен гражданин на Варна беше отхвърлена от съветници от общинската комисия „Културно и духовно развитие”. Нито един от тях не подкрепи решението Димчо Димов да получи званието. Причината за това е, че по време на общественото обсъждането никой не е защитил кандидатурата му, която била посрещната с мълчание от присъстващите в залата.

Кои са номинираните за почетен гражданин на Варна

Димчо Димов беше предложен за почетното звание от Регионалния клуб на строителите ветерани заради приноса му в изграждането на значими обекти от техническата инфраструктура на Варна. Сред тях са ремонтите на централни булеварди, реконструкцията на Спортна зала, благоустрояването на кварталите „Чайка” и Възраждане”, изграждането на алейната мрежа в Морската градина, „Златни пясъци” и „Св. св. Константин и Елена”. 71-годишният Димов е работил близо три десетилетия в „Инжстрой”, като от 1978 до 1992 г. оглавява компанията.

Всички останали номинации бяха гласувани единодушно от членовете на комисията. За празника на Варна на 15 август за почетни граждани ще бъдат обявени Радко Мурзов, Маруся Чакърова, Керан Михалев, проф. Артур Кордон и маестро Борислав Иванов.