Бивш съветник на премиера Борисов поема ръководството на ЦГМ
Бивш съветник на премиера Борисов поема ръководството на ЦГМ / Sofia Photo Agency, архив
Бивш съветник на премиера Борисов поема ръководството на ЦГМ
88758
Бивш съветник на премиера Борисов поема ръководството на ЦГМ
Бивш съветник на премиера Борисов поема ръководството на ЦГМ
  • Бивш съветник на премиера Борисов поема ръководството на ЦГМ
  • Бивш съветник на премиера Борисов поема ръководството на ЦГМ

Бивш съветник на премиера на Бойко Борисов и финансист от Оксфорд застават начело на столичния Център за градска мобилност.

Според оценките на отговорната комисия по избора на ново ръководство единствено Христиан Петров и Никола Рогачев покриват нужните критерии. Третото място в управителния съвет на дружеството остава за Румяна Милова, която в момента е временен шеф на ЦГМ, посочи зам.-председателят на Столичния общински съвет Николай Стойнев.

15 желаещи за шеф на Центъра за градска мобилност

В четвъртък по време на последното заседание на местния парламент ще бъде гласуван новия състав на "Градската мобилност".

До избор на ново ръководство на Центъра за градска мобилност се стигна, след като през април избухна скандал за съмнителна обществена поръчка за подмяна на 60 спирки в столицата.

Тогава ресорният зам.-кмет Любомир Христов подаде оставка, а кметът Йорданка Фандъкова поиска същото да направят и ръководителите на дружеството. Впоследствие тя настоя и съставът на борда на директорите да се намали на трима души.

След проведения конкурс става ясно, че двама от общо 18 кандидати покриват изискванията. Това са Христиан Петров, който е бил съветник на премиера, и Никола Рогачев - финансов експерт.

Фандъкова застава зад ЦГМ: Да се върнат парите за скандалните спирки и санкция

"Смятам, че имат необходимите качества, така че да управляват Центъра за градска мобилност ефективно, и най-вече да работят за подобряване на неговия имидж, който всички констатираме, че има проблеми в този момент", заяви зам.-председателят на общинския съвет Николай Стойнев.

Последната позиция остава за Румяна Милова, която временно застана начело на дружеството, обясни Стойнев. "За трети член предлагаме, след като обсъдихме различни варианти, Румяна Милова, която и досега изпълняваше тази функция след оставката на досегашното ръководство", посочи той.

На последното си заседание преди лятната ваканция общинския съвет ще гласува новото ръководство на Центъра за градска мобилност. По всяка вероятност на стола на Симеон Арнаудов ще седне Христиан Петров.