Софийски фирми ще охраняват общинската собственост в Дупница
Софийски фирми ще охраняват общинската собственост в Дупница / netinfo

Две софийски фирми най- вероятно ще извършват охраната на общински обекти в Дупница. Днес бяха отворени ценовите оферти на кандидатите. Една от трите фирми участници в процедурата беше отстранена.
Три фирми участваха в процедурата по избор за охрана на обекти на територията на Община Дупница чрез невъоръжена физическа охрана и охрана със сигнално- охранителна техника (СОТ). Една от фирмите е отстранена, защото е представила оферта, която не отговаря на условията на възложителя, стана ясно на заседанието, на което бяха отворени ценовите оферти на останалите кандидати.

Процедурата е в две обособени позиции. За извършване на охрана на обекти на територията на Община Дупница чрез невъоръжена физическа охрана попадат 6 обекти - Градска градина, Парк Рила, стадион Бончук, Гробищен парк, Автогара, местността Злево, прогнозната стойност е 547 748 лв. без ДДС. Фирмата кандидат предлага оферта от 439 824 лв. без ДДС или 18 326 лв. на месец. По другата обособена позиция за извършване на охрана на обекти на територията на Община Дупница със сигнално- охранителна техника, където са включени 35 обекти, прогнозната стойност е 44 400 лева без ДДС. Предложението на участника е 44 016 лв. без ДДС или 1834 лв. на месец. Срокът за охрана и по двете позиции е 24 месеца.
Предстои комисията да излезе с предложение до кмета на общината за сключване на договори.