28-годишен криминално проявен мъж обра магазин в с. Ветрище
28-годишен криминално проявен мъж обра магазин в с. Ветрище / netinfo

28-годишен криминално проявен мъж от варненското село Стефан Караджа обрал магазин в село Ветрище. Кражбата е станала около 01:55 ч. на 26 юли, съобщават от шуменската полиция. След като в централата на частна охранителна фирма е получен сигнал за нарушение в търговския обект на мястото е изпратен екип.

При пристигане е изяснено, че е счупено стъкло на прозорец и не са установени липси, а собственикът на магазина поставил шперплат на мястото на отвора. По-късно е получен нов сигнал за нарушение в търговския обект. Изяснено е, че са отнети хранителни стоки - колбаси и дребна парична сума на монети. В хода на проведените незабавни оперативно-издирвателни мероприятия е установено, че от няколко дни в селото пребивава мъж, който е нает да ремонтира къща.

Изяснено е, че това е 28-годишният Г.М. от село Стефан Караджа, област Варна, криминално проявен. Изяснено е, че той е отнел хранителните продукти и дребната парична сума. Извършен е оглед. Образувано е досъдебно производство. Крадецът е задържан за 24 часа.