Климент Пенчев: Какви мерки е предприел кметът, за да не се нарушават правилата за общински жилища?
Климент Пенчев: Какви мерки е предприел кметът, за да не се нарушават правилата за общински жилища? / БСП

В Стара Загора има общински жилища, които се обитават от лица без настанителна заповед и плащат наем на законно настанените лица. За това сигнализираха жители на областния град при среща с общинския съветник от БСП Климент Пенчев. По този повод той ще пита кмета на Стара Загора Живко Тодоров на утрешната сесия: кога е извършена проверка по спазване правилата за настаняване в общински жилища и колко са установените нарушения на нормативната уредба.

Съветникът от левицата, който е и зам.-председател на Комисията по общинска собственост и стопанска политика в местния парламент, ще настоява за контрол и стриктни мерки от страна на кмета по отношение на нарушителите.

„Старозагорци все по-често коментират с активна гражданска отговорност проблеми и въпроси, които касаят дългосрочни решения по време на срещите ни, такъв е и въпросът за необходимостта от изграждането на нов гробищен парк", сподели Пенчев. Той очаква кметът да отговори на какъв етап е реализацията на проекта за новия гробищен парк и кога ще започне полагането в гробните места на терена между селата Богомилово и Ракитница.