Футболният турнир Юлиян Манзаров започва в Свищов на 1 август
Футболният турнир Юлиян Манзаров започва в Свищов на 1 август / снимка: Пресцентър- Община Свищов

За тринадесета поредна година в Свищов ще се проведе турнир в памет на младия футболен талант Юлиян Манзаров. Откриването на футболното събитие ще се състои на 1 август от 17:15 часа на стадион „Академик”. В турнира участват шест футболни отбора- „Академик“- Свищов, „Лудогорец“- Разград, „Дунав" – Русе, „Нефтохим“- Бургас, „Йединство“ – Биело поле, Черна гора, „Стяуа“ – Букурещ.

 

След откриването предстоят и първите мачове между отбори от двете групи. „Стяуа” (Букурещ, Румъния) и „Лудогорец” (Разград) ще играят на стадион „Академик”, а „Йединство”  (Биело поле, Черна гора) и „Академик” (Свищов) ще изиграят своята среща на стадион „Стопанска академия”. Още два отбора - „Нефтохим” (Бургас)  и „Дунав” (Русе) ще участват в тазгодишния турнир. Общо шест отбора ще мерят сили от 1 до 4 август за победа в крайното класиране. Основните организатори на събитието фондация „Ангели от Лим”, заедно със съорганизаторите от Община Свищов са осигурили добри условия за провеждане на турнира и разбира се, много награди.

Отборните награди са купата на турнира и медали, за класиралите се на първо, второ и трето място, а купата за спортсменство е специалната награда, която ще бъде връчена за честна и уважаваща противника игра. В края на турнира още много поощрителни награди  ще зарадват участниците в него. Финалът и официалното закриване ще се проведат на 4 август от 17.00 часа на стадион „Академик”.