Правителството ще обсъди проект на Закон за храните
Правителството ще обсъди проект на Закон за храните / БГНЕС, архив

На редовно заседание днес правителството ще обсъди проект на Закон за храните, проект на Закон за физическите лица и мерките за подкрепа, както и проект за промени на Закона за насърчаване на заетостта. Това съобщиха от пресслужбата на кабинета.

Министрите ще обсъдят и промени на Наредбата за условията, правилата и реда за регулиране и регистриране на цените на лекарствените продукти, приета с Постановление номер 97 на Министерския съвет от 2013 г.

Кабинетът ще разгледа отчет за изпълнението на Националната стратегия за превенция и противодействие на корупцията в България (2015-2020) за периода октомври 2015 г. - април 2016 г.

На заседанието се очаква да бъде одобрено безвъзмездното прехвърляне на община Пловдив и на община Варна на собствеността върху притежаваните от държавата акции от капитала на "Международен панаир Пловдив"АД - Пловдив.

Министрите ще обсъдят предоставянето на безвъзмездна финансова помощ на Агенция "Пътна инфраструктура" за изпълнението на дейностите по проект "изграждане на магистрала "Калотина-София", Лот 1 "Западна дъга на Софийския околовръстен път, фаза 2".