Изложение на традиционни български занаяти
Изложение на традиционни български занаяти / Topnovini.bg

Изложение на традиционни български занаяти е открито на пл. „Свобода“ в Добрич. То се организира от НПО „Общество за фолклор“ в рамките на XV Международен младежки фестивал „Фолклор без граници“ – Добрич 2016. До 27 юли включително гражданите и гостите на града ще имат възможност да се срещнат не само с музикалния танцов фолклор на Белгия, Чили, Колумбия и България, но и да се докоснат до още един феномен – художествените занаяти.

Диана Цинцарска – майстор занаятчия към Задругата на майсторите на народни и художествени занаяти и представител на НПО „Общество за фолклор“ споделя:

"В изложението участват само дипломирани майстори занаятчии от цяла България. Посетителите на изложението могат да видят и купят кукли от вълна, прабългарски амулети, ръчна бижутерия с естествени камъни - собствено производство, изделия и дрехи, изработени от плъсти – една от най-древните техники, художествена обработка на дърво, билкова козметика на основата на медни продукти, икони с камъни, бяла преславска керамика – купи, вази, чаши, троянска керамика.Гости на изложението са и индианците от Перу – вписани в представителната листа на нематериалното културно наследство на ЮНЕСКО“.