Очна ставка по дело за незаконна банкова дейност
Очна ставка по дело за незаконна банкова дейност / Dariknews.bg, архив

Окръжен съд - Габрово продължава производството по наказателно дело от общ характер за незаконна банкова дейност.

Подсъдим по същото е Д.Д. от Габрово, обвинен от Окръжна прокуратура - Велико Търново в това, че в периода от месец март 2008 г. до месец юни 2011 г., без съответно разрешение съгласно Закона за кредитните институции, извършил по занятие банкови сделки, предоставяйки кредити в български лева на различни лица, срещу задължение на същите, да му върнат получените в заем суми ведно с договорената лихва върху тях.

В хода на заседанието, проведено в края на миналата седмица, съдът изслуша една свидетелка.

С оглед констатирани противоречия между нейните показания и тези на друг свидетел, изслушан в предходното заседание, съдът допусна очна ставка между двамата.

В предходното заседание по делото бе допусната очна ставка и между други двама свидетели, но поради нередовно призоваване на единния от тях, същата не бе осъществена.

Наред с горепосочените процесуални действия в следващото заседание трябва да бъде изслушан още един от посочените от обвинението свидетели, както и да се проведе преразпит на друг свидетел.

За изясняване на обстоятелствата по делото съдът ще изиска и справка от частен съдебен изпълнител от София, относно плащанията по изпълнително производство, имащо връзка с обвинението по настоящото дело.

Следващото заседание е насрочено за 7 октомври 2016 година.