Председателят на предизборния щаб на ПП АБВ Румен Петков пристига в Севлиево
Председателят на предизборния щаб на ПП АБВ Румен Петков пристига в Севлиево / БГНЕС, архив

Председателят на предизборния щаб на ПП АБВ Румен Петков пристига в Севлиево на 27 юли за участие в Общото събрания на местната структура.

От областния съвет на партrята заявиха, че в дневния ред е предвидено попълване състава на общинското ръководство. Общото събрание на ПП АБВ ще се проведе от 18:00 часа в зала 200 на Община Севлиево.

Днес стана ясно, че ръководството на АБВ потвърждава номинациите на председателя на партията и президент на България от 2002 до 2012 г.Георги Първанов и на заместник-председателя на АБВ Ивайло Калфин като кандидатури за президент на широка коалиция "Ляво - Център". Това съобщават от пресцентъра на АБВ след заседание на Изпълнителното бюро на партията.

Двамата са номинирани за поста от местните структури на партията.

Какви са перспективите за обединение вляво за президентския вот

АБВ е готова за обсъждане на равно приближена, но силно избираема кандидатура за президент на широк кръг от политически формации от "Ляво - Център", се казва в съобщението.

Ръководството на ПП АБВ настоява за разширяване и ускоряване на преговорния процес по номинирането на единна кандидатура за президент и вицепрезидент на политическите формации, информират от партията.